Publicerat: / Familjeliv

Midsummer

Imorgon är det redan en vecka sedan Midsommarafton. Dagarna flyger förbi i en rasande fart, och såklart har skrivandet hamnat vid sidan när småbarnslivet kommer imellan. Idag sover Walter enlängre middag. Jag har ätit lunch och försöker strukturera upp lite här hemma.

Men Midsommar var hur bra som helst. Nicklas och jag packade bilen full med väskor. Det ska gudarna veta att med småbarn så är det som man lämnar huset en månad bara man ska iväg på promenad. Allt ska med! Nappar, blöjor, snuttis, leksaker, gosedjur, ombyte 3x och kanske ett ombyte för ombytet. And dont let me start with all the food....

Men snart satt hunden bak i sin bur, Walle i sin stol och vi låste ytterdörren och var på gång! Hela natten hade det regnat men morgonen gav uppegåll och luften var varm. Med en toast i ett kaffefilter åt jag medan vi körde in mot stan, tog ett stopp till och hämtade upp Hulda och Fride. Packa och trixa in ännu mer väskor och snart satt vi alla med kosan styrd mot havet och Grundsund.

Vi blev mottagna av resten av gänget som tagit buss ut och snart satt vi allihop på en veranda och hade en hel helg framför oss. Det var barn som skrattade och grät omvartannat, en hund som en av kvällarna längtade hem och fick tröstades med en filt och pussar och kramar. Vi hann inte med att dansa runt någon midsommar stång, vi sjöng inga snappsvisor och ingen bar någon blomsterkrans. Vi tog allt för var det var och ska jag vara ärlig var det hur härligt som helst. Mitt i Grundsund, bara några hundra meter från havet har Huldas pappa ett hus. Varje familj fick varsitt rum och vi åt frukostar och middagarna ute på verandan. Runt nästan varje hörn växte rosenbuskar, och i luften seglade fiskmåsarna i en åskvarm himmel. Solen tittade fram titt som tätt och de två äldre barnen badade i havet och letade snäckor.

På kvällen första dagen fick papporna sitta kvar på verandan och passa de sovande barnen medan mammorna gick ner till hamnen. Där bland de andra bodarna låste vi upp familjens båthus. När man gick igenom den oupplysta boden luktade det salt, varmt trä och något som gjorde att känslan att sätta sig på bryggan utanför var magisk. Jag kan inte sätta finger på vad det var, men bara att få sitta där och se över havet och se lyktor och ljus på andra sidan kajen var ett perfekt avslut på en midsommarafton. Jag satt i min mammas gamla jeansjacka, klappade min varma hund som låg vid mina fötter på träbryggan och hörde sollet och skratt från människor i bodarn runtom. Havet kluckade bara någon meter ifrån mig och jag var där med två personer som var som jag. Mammor som för stunden inte var någons mamma utan bara tre vanliga tjejer på en brygga. För stunden kunde vi prata om festivaler, jobb och egentligen ingenting. Inga näsor behövde snytas, inga blöjor bytas, bara en klunk kall öl då och då. Jag älskar att vara mamma, den bästa rollen jag någonsin kommer ha i mitt liv, men där och då var det skönt att bara få vara och sitta på en gammal fiskebrygga.

Dagarna därpå fylldes med lek, promenader och supergod mat. Det var verkligen en helg som gav mig mycket. Första helgen som vi åkte iväg hela vår lilla familj, och bara det var stort för mig. En tradition får vi hålla tummarna för.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Denna bloggen handlar om en skogstokig mama-bird i tjugo-something-åldern. Hennes familjs "rofyllda" vardag med sonen aka Solstrålen - Walter (född juni-15), ölbryggarpappan och tonårs och matgalna hunden Öster.
Jag är en sån som helst äter frukost mitt på dagen och plockar med mig kottar, ja helst hela skogen, med in i farstun. På knarrande golv i sambons barndomshem lär vi sonen nya upptåg och genom hans ögon får jag lära känna världen omkring mig på nytt. Tankar skrivs oftast ner i form av ett blogginlägg på kvällskvisten när skorpan somnat.

Välkommen!

Alla bilder är mina om inget annat framgår och får ej kopieras


Ladda ner en egen design gratis |